#JeSuisCharlie #JeSuisAhmedMerabet

M-am gandit foarte mult daca vreau sa mai bag paie pe focul internetului cu un post despre #CharlieHebdo.

Am simtit nevoia sa scriu, citind pe net diverste comentarii stupide gen „pai francezii i-au provocat pe teroristi”. Comentariile astea vin de la aceiasi retarzi care spun ca femeia isi cere bataia sau ca un copil care nu stie ce-i aia palma la fund nu e copil… Surprinzator? Pentru mine, nu prea…

Alte pareri stupide condamna „islamul”. Pentru ca „Islamul” este asa o chestie universal valabila, un „fenomen”… Daca vorbim de Hitler, oare putem condamna „crestinismul”? Nu suntem toti oameni, inainte de toate?

In ultimele atentate de la Paris, un politist musulman a murit aparand dreptul jurnalistilor francezi la libertatea de exprimare. Flash news, asta inseamna: inclusiv dreptul lor de a face misto de profetul lui. Un alt musulman a ascuns 14 oameni in supermarket in timpul atentatului. Oare a riscat mult? Daca-l prindeau, il executau pe loc. Dar musulmanul, unul din aia naspa per se, a continuat: a fugit afara in timp ce baietii stateau cu armele pregatiti, pentru ca sa informeze politistii despre situatie…

In concluzie:

Orice scriu eu pe blogul asta e treaba mea si a muschiului meu. Uneori, si treaba neuronului de servici. Tot ce vreti sa comentati voi pe blogul asta este treaba voastra. Sunt in acel happy place momentan, pentru ca inafara de niste spamuri, nu am fost nevoita sa sterg nici un comment, ever. Dimpotriva, am avut norocul sa dau de oameni superbi.

Do me a big favour

Dar daca e vreunul care sustine aberatiile enumerate mai sus, va rog sa plecati urgent…. unde vreti voi… Aveti dreptul asta.

Eu una apreciez si respect vietile pierdute si sangele multor oameni nevinovati, pentru ca eu, astazi, sa am libertatea de exprimare. Din nefericire, va mai curge prea mult sange pe lumea asta din aceleasi motive.

Nimic nu scuza terorismul si violenta. Nimic nu justifica absurditatile astea, nimic.

-S

P.S. Ironia sortii (gand citit in diverse locuri pe net, nu stiu cui ii apartine):

Sa pornesti un atentat intr-un ziar si sa mori intr-o tipografie. Aiurea. Absurd. Satiric de-a dreptul.

Lasă un comentariu